3.10.21

Знайомство з "Миргородською"

Та хто ж не знає Миргородську? Яке може бути знайомство!

Ну, по-перше, може хто і не знає, як нас читають, скажімо, в Аргентині. Давно вже люди поїхали з України, не застали розквіту бренду. А по-друге, буде дещо незвичайне знайомство, знайомство не з брендом як таким, а з його миргородським персоналом, та ще й під певним кутом зору. Але годі приказок, почнемо - нехай для аргентинських українців - з вітрини


І тепер вже берімося за діло по-справжньому.

1. Що трапилось?

А таки ж трапилось, хоч то була дрібна побутова подія, з якої все почалось. Про це на Фейсбук-сторінці бренду: 


В подальшому ми з адміном ще поговорили про різні справи ведення сторінки, з чого стало ясно, що є тут певне нерозуміння чи непорозуміння. Чи резерви в роботі сторінки. Наприклад, відсутність розділу Відгуки. Чи якихось груп. Ну, може по регіонам? 

Як долати нерозуміння? Шукати додаткової інформації.

2. Костянтин Кряжев

Це керівник Миргородської (зрозуміло, що англійською, як же інакше). А це мій йому привіт:


З розмови з адміном Сторінки я виніс враження, що адміністрація (можливо й особисто пан Костянтин) не надто чітко пояснила своєму персоналу, що таке сторінка і для чого вона потрібна бренду. А зі знайомства з акаунтом керівника стало ясно, що він був на якомусь тренінгу, де йому той акаунт завели, сказавши: кого нема в Фейсбуці, того взагалі нема. Ну є така теза на осзброєнні тренерів з ІТ. То акаунт є. А в акаунті нічого нема. А що має бути?

3. Вмію - не вмію, не вмію, то навчуся

Ну, як йдеться, скажімо, про водіння авта, то тут процес навчання всі добре знають: спочатку теорія, потім сорок годин їзди з інструктором і тоді вже іспити... 

А з комп'ютером же зовсім не так. Дійсно, які тут можуть бути права - купив собі гаджет, то і рулюй на всі сто, нікому не буде шкоди, як "заїдеш не туди". Дійсно, права не потрібні, а навчання? І зверніть увагу на ще одну обставину: інструктор, коли навчає практиці керування автом, не пояснює, куди і навіщо вам треба їздити. Він зосереджений на тому, як саме треба долати перехрестя чи в який ряд ставати в тій чи іншій ситуації. Практично, бо теорію ціє справи вже розповіли до нього в аудиторії. А куди їхати ви й самі знаєте, раз хочете сідати за кермо. 

І от, познайомившись зі сторінкою Миргородської і акаунтом керівника я побачив, що тут є резерв. В навчанні ефективно користуватись соціальними мережами для цілей розвитку бізнесу. Як згадати про авто, то йдеться не про те, як вмикати мотор чи гальмувати, а саме про те, куди і навіщо їхати. Втім, то були проміжні враження, ситуація розвивалась далі.

4. Зворотній зв'язок

Важлива категорія кібернетики. Ну і сучасного маркетингу, який стверджує: без міцного зворотнього зв'язку з клієнтом, а ще і з суспільством, сучасний бізнес не може розвиватись, не може бути конкутентним на ринку.

І на сайті Миргородскої є відповідний розділ. Я написав ще й там вже після того, як написав пану Костянтину в приват. Бо були великі сумніви в тому, що він у своєму акаунті буває. Тут маємо дві гіпотези: або йому це не пояснювали на тренінгу, або він прослухав. Дійсно, мати акаунт чи сторінку в Мережі - то ще тільки початок. Воно ще має запрацювати на комунікацію бренда. З клієнтом конкретно і суспільством взагалі. Але як я написав, то мені відразу і подзвонили на мобільний, мовляв, сигнал прийнято...

То йдеться - нарешті дістались - про навчання персоналу Миргородської взагалі і користуванню соціальними мережами зокрема.

5. Корпоративний університет

Я вже знаю, дослідивши офіційний сайт (на якому, щоправда, нема пошуку), що в Миргородської такої інституції нема. Оцього корпоративного університету. Більше того, "навчання" там згадано тільки раз і то щодо клієнтів, яким "важко прокидатися зранку, ходити на роботу чи навчання". То, треба, мабуть, міняти ставлення до навчання? Починаючи з директора. Можемо започаткувати й Університет. В дистанційному режимі. Але для початку запросимо пана Костянтина в розподілену навчальну групу, так з читання отої бідолашної книжки. Ну а далі побачимо. 

---

Ні, не вдалось залучити пана Костянтина і його персонал до читання. Ну і 60 переглядів цього тексту теж нічого не додали, ніхто не побачив себе в цій справі.













Немає коментарів:

Дописати коментар