14.7.21

Кластер для ОТГ

Початок розмови тут. А далі - далі побачимо, що буде.

І подамо тут інформацію про те, як вирішується це питання. Яке полягає в тому, щоб підготувати для ОТГ модераторів, що той кластер і покличуть до життя. Ну а тут, можливо, хтось щось додасть. І в сенсі постановки питання, і, що більш важливо, шляхів його вирішення.

Отже, навчання модераторів - що пропонується зараз?

1. Навчальна технологія

... вглядає дуже просто:

1.1 Читання брошури про те, що таке модерація.

1.2 Вивчення досвіду колег з відповідної спільноти.

1.3 Виробнича практика.

А лекції, семінари, може тренінги чи воркшопи? Ні, нічого того не треба. Це дуже проста справа і як людина хоче, то може братись за неї і взагалі без будь-якого навчання. То навіщо ускладнювати?

Втім, є люди, які без навчання братись за нову справу не можуть. Ну от для них і сформована та технологія. Андрагогічна, як кому цікаво. 

Ви, мабуть, помітили, що про виробничу практику сказано надто мало? Так, бо вона пропонується різна для двох різних категорій наших майбутніх студентів. Отже, навчальна технологія адаптивна, гнучка.

2. Старі кадри

Це ті люди, що вже ведуть в Гоголівській ОТГ різні форуми. Ось їх перелік. Перелік форумів, а в розділі Учасники кожного форуму можна побачити, хто там модератор.

Отже, в результаті навчання старі кадри можуть щось змінити в своїх форумах. Ну щось додати. Або щось саме змінити. Або все залишити як було, бо воно того варте. Так навіщо тоді їм навчатись? Щоб пересвідчитись, що нема жодних резервів для розвитку - все й так чудово.

3. Нові кадри

Це ті люди, що форуми раніше не вели, але зараз про це вирішили подумати. Зокрема і тому, що в пропонованій схемі чи структурі сторінки вже сьогодні згадані групи, яким потрібні модератори. І їм, тим людям, тема цікава. Але вони ніколи не думали про себе як про модераторів - ну от для них пропонується навчання.

Але ж як подивитись на сторінки партнерів - Жовкви чи Шевченківсьої ОТГ - то там теж можна багато чого ще побачити. І запровадити в себе.

От і все, до роботи.

---

Запрошення по форумах принесло 66 переглядів цього тексту. І жодної відповіді. Сьогодні йдемо далі - до персонального запрошення модераторів.

---

І тут не спрацювало. Хоч переглядів стало 79. Ну тоді до депутатів?







Немає коментарів:

Дописати коментар