21.7.21

Інтернет-толока

 Голові Гоголівської ОТГ
Володимиру Даценку
громадянина Петриченко Вадима

звернення

Шановний пане Володимире,
маю повідомити вам дуже сумну новину: більше половини депутатів Гоголівської ради відсутні в інформаційному Фейсбук-просторі. Втім, є і добра новина: я знаю, як це ганебне для громади становище виправити. Йдеться про проект "Інтернет-толока".

1. Реєстрація

Нема нічого простішого і займає це не більше п'яти хвилин: запровадження для всіх депутатів, що його не мають, Фейсбук-акаунта. Все питання в мотивації. Чого ці люди - без сумніву поважні й освічені - досі поза Фейсбуком? Тому, що ніхто їх не переконав в тому, що це дуже корисна і зручна в користуванні інформаційна система. То хто має це зробити? Може, Ви маєте написати грізного розпорядження? Чи, бува, рада у повному складі на своєму засіданні має прийняти відповідне рішення? Та ні, нічого цього не треба.

Просто родичі, знайомі, колеги по роботі, що знаходяться вже в Фейсбуці, мають посмикати того депутата за рукав і сказати: дядьку, як Вам не соромно, Ви ж пасете задніх, ганьбите громаду, робите з неї посміховисько. Ну дійсно, що це за депутат, який не вміє користуватись компьютером? Ну, не знаю, нехай вже слова добирають самі, але це діло люди мают зробити: допомогти своїм депутатам набути пристойного сучасного вигляду в інформаційному сенсі.

Думаю, що робота з трьома головами комісій, які відсутні у Фейсбуці - то буде Ваш особистий внесок у реалізцію проекту, згодні?

2. Прямий контакт

Виконаня першого пункту програми є суто технічним, простим і легким в виконанні. Наступний крок більш складний і буде вимагати від кожного депутата десь близьо години роботи у Фейсбуці. Сценарій наступний:

2.1 Знайти на навчальній сторінці Гоголівської ОТГ перелік місцевих форумів.

2.2 Зайти в кожну групу і попросити взяти до компанії.

2.3. Коли відповідний дозівл модератор надішле (про це буде окреме повідомлення), то тоді привітатись в форумі, а може щось і написати, як є бажання.

От і все. З цього моменту буде встановлено ефективний прямий контакт громади зі своїми депутатами. І, звісно, так само у зворотному напрямку, але про це далі.

3. Групи депутатських комісій

Наступний крок ще більш важкий в реалізації, бо є кадровим.

Вихід депутата в Фейсбук-простір не є метою. Зрештою, це приватна справа - бути чи не бути в Фейсбуці, Інстаграмі чи ТікТоці. Але як казати про Інтернет-підтримку роботи депутатських комісій, то це вже справа публічна, стосується відповідальності перед своїм виборцем і технічних альтернатив практично не має. Йдеться про Фейсбук-групу для кожної з чотирьох депутатських комісій.

До речі. На сайті ОТГ важлива помилка: депутатські комісії не "при" раді. Депутатські комісії - це сама по собі рада і є. А "при" - апарат, посадовці, що мають виконувати програми, обговорені і затверджені радою після опрацювання в комісіях. Зрозуміло, виправити дуже просто, як погодитись із цим зауваженням.

Ну от, щоб мати ті групи, то треба підготувати для них модераторів. Можна з числа депутатів. Можна з числа активістів громадських організацій, які погодяться на таку волонтерську роботу. Можна, до речі, з числа учнів старших класів - особилво тих, що вже вирішили, в якй виш підуть навчатись далі.

Отже, потрібні приинаймні чотири кандидатури, хоч для кожної групи варто мати більше одного модертатора, ну то вже на майбутнє. А сьогодні я намагався знайти таких волонтерів самотужки - не вдалось, відтак потрібна Ваша допомога, пане Володимире. Подумайте, будь ласка, на цю тему.

4. Бонус

... або факультативні заходи. Вони необов'язкові, але можуть посприяти загальному успіху проекта. Я запрошую Вас, Михайла Гречку, Володимира Оришича й Григорія Полтавця стати авторами цього альманаху і показати таким чином приклад депутатам в першу чергу, але і іншим членам громади. Приклад змістовної, толерантної і результативної дискусії щодо шляхів розвитку ОТГ, її нагальних, а може перспективних проектів розвитку.

Як, може хто забув чи й не знав, то я нагадаю: 


Отже, це лідери громади, що презентують різні політичні сили, різні точки зору на розвиток громади. І, між іншим, користуються повагою і підтримкою певної її частини. А тепер мають можливість і звертатись до неї з проблемними, аналітичними чи й літературними текстами на власний розсуд. 

Але тільки можливість. Чи скористаются? Побачимо, залежить від їх мотивації, бажання навчатись. Бо написати переконливу проблемну статтю для ОТГшної газети - це вам не... Ну, не будемо, зазначимо головинй пункт: як оті 815, 746, 101 чи й 57 вірять в своїх кандидатів, то вони мають надати їм моральну підтримку. А як вони голосували просто так, ну аби за кого, то тоді діло погане, без лідерів, справжніх сучасних лідерів як збудувати нову сучасну тергромаду? 

---

Як можна побачтити, народ читав:


Але поки що ніхто не відповів.












2 коментарі:

  1. Шановний пане! Вечори на хуторі для нашої Гоголівської селищної ради недоречні. Це не те Гоголеве, світлину якого Ви виставили.

    ВідповістиВидалити
  2. Та вже мені казали, що не та фотка, але ж не запропонували ту, що пасує краще. А що Гоголеве не те, як і Миргород - про це давно відомо, що вже тут вдієш...

    ВідповістиВидалити