26.7.21

План для лідера чи лідер для Плану

Йдеться про результат, що його нам приніс Політичний барометр. Хтось скаже, що план з одного пунку - то не план. Ну, це як подивитись, а коли подумати і розглянути уважно той єдиний пункт, то...

Найперше, ми ж не знаємо поки що, чи лідери погодились з тим планом? Як нікому з кількох згаданих лідерів громади він не сподобається, то і жодного виконання не буде. А як комусь сподобається, то треба буде працювати далі: обговорювати той гіпотетичний текст. 

Отже, перше, що маємо зробити, це прояснити персональне ставлення лідерів до пропозиції публічно висловитись щодо Плану соціально-економічного розвитку громади.

Дізнатись про це просто. Для тих лідерів, що є в Фейсбуці. Коли ми пересвідчимось, що вони план бачили, то відразу буде ясно: як мовчать, то виконувати не хочуть і не будуть. А як скажуть, що згодні, то процес пішов. Далі наведено таблицю, де у майбутньому з'являться посилання на ті тексти, що їх підготують лідери. Як думаєте, тиждень - це достатньо?

1 М.Гречко

2 В.Даценко

3 В.Оришич

4 Г.Полтавець

5 А.Бужин

6 О.Осипенко

7 Ю.Саковський

8 Б.Береза

Як можна зрозуміти, двох лідерів, що були згадані в Політичному барометрі, в Фейсбуці нема. Чи я їх не знайшов. Ну нічого, як з'являться, то допишемо.

Але треба згадати про ще одну важливу обставину. Як показало обговорення в форумах, не всі її бачать. 

Йдеться не про вибори. І повноваження діючого голови ніхто не ставить під сумнів. Але політичний процес не обмежується виборами. Як показав нам Барометр, ставлення до діючого голови з боку громади погіршилось. Можна скзати, що є загроза того, що він втратив перевагу над політичними конкурентами. Втім, хоч його попередник додав у кількості прихильників, але ж це не гарантія того, що знов повернувшись на посаду, він буде відповідати новим вимогам громади. От тому нарівні з діючим головою він має сказати про своє ставлення до поточного Плану. Це, до речі, найбільш досвідчений в ціх питаннях член громади, так же? Хіба можна знехтувати цим досвідом?

А ті лідери громади, що не були на посаді голови? Хіба вони не можуть і не мають, як є що сказати, донести до громади своє бачення. Не як учасники виборів, а як освічені і досвідчені, зацікавлені в розвитку громади її члени. Це не питання виборів, це питання використання інтелекту, що є в громади, її ресурсу, її кадрових можливостей.

От бачте, хоч план з одного пункту, а його виконання (і контроль) - справа непроста.

До речі, от забув показати. Прямий контак лідера з громадою.















Немає коментарів:

Дописати коментар