14.2.22

"Лідери Полтавщини". Друга фаза

Перша була невдала, тому тепер треба рухатись далі. 

1. Лідери районів

В нас і тут є негативний досвід: ну не хочуть лідери районів спілкуватись. Але ж тільки одного району, може в інших буде по-іншому? Маємо спробувати. Тим більше, що вже ж тепер і ситуація інша, і пропозиція дещо змінилась. Тому спробуємо запросити всіх керівників районної ланки на навчання. В порядку надання особистого прикладу головам ОТГ. Бо, знаєте, це ж радянська ментальність: сприймати запрошення на навчання як образу. Ну, мовляв, хтось тебе вважає неосвіченим. Сьогодні (от можете переконатись) йдеться про освіту протягом життя, відтак участь у навчанні - це чудовий привід будь-якому фахівцю показати себе людиною сучасною. Що вже казати про лідерів. А, до речі, депутати - лідери?

2. Партійні лідери

В нас в країні партій багато, але не всі є в місцевих радах Полтавщини. Відтак спочатку взяли за основу одну ОТГ, зрозуміло, що Гоголівську, потім доповнили інформацією з інших сайтів і одержали такий перелік (за абеткою):

2.1 Батьківщина

Сайт, сторінка, ще сторінка. Сергій Бєлашов, Лариса Босенко.

2.2 Довіра

Сайт, сторінка. Олег Кулініч. Олександр БіленькийЛюдмила Корнієнко.

2.3 Європейська солідарність

Сайт, сторінка. Ніна Южаніна

2.4 За майбутнє

Сайт, сторінка. Юрій Шаповалов. Олександр Мамай

2.5 ОПЗЖ

Сайт, сторінка. Олег Сазонов.

2.6 Рідне місто

Сайт, сторінка. Олександр Удовиченко

2.7 Слуга народу

Сайт, сторінка. Олександр Трухін.

3. І що вони вам сказали?

Перша фаза принесла 171 перегляд тексту і жодного учасника пропонованого семінару. Цікаво, як буде тепер? Розпочинається друга фаза 16 лютого, будемо слідкувати за розвитком подій.

---

Перший результат такий: 


Другий результат полягає в тому, що дехто з запрошених не тільки прочитав цей текст, але і погодився мати зі мною дружні Фейсбук-стосунки.

Нарешті, третій результат - вже ви здогадались - такий самий, як і в першій фазі: геть ніхто не готовий до того, щоб читати, а потім обговорювати. Ну, просто ще не готові лідери до такого публічного формату роботи. Привітати зі святом - так, це можна. А поговорити з громадою серйозно - це поки що не вдається...

То що будемо робити? Проведемо за цими результатами приватну Фейсбук-нараду. Робочу, неофіційну. В мене зараз на Полтавщині майше два десятки друзів, скористаємось цією можливістю. Може в такому колі розмова відбудетсья? Або знайомство, принаймні, з тим, що це ж просто і може бути дуже ефективно. Як учасники налаштовані. Ну і мають певний досвід такої комунікації. То будемо його потроху накопичувати.

І ще одне питання. Двадцять першого липня цьому альманаху виповниться рік. І досі не знайшлось жодного полтавчанина чи полтавчанки, щоб бути тут автором, подавати свої матеріали для читання і обговорення в громаді. Ну, в першу чергу, зрозуміло, Гоголівській, але ж не тільки. Цілком можна було б комусь з обласного центру або районного, може і іншого району, додатись до редакції? А поки що це не сталось і прикро, втрачаємо можливості налагодження діалогу в громадах. Тому я офіційно запрошую всіх своїх полтавських друзів, з якими ми будемо обговорювати хід семінару "Лідери Полтавщини", подумати про те, щоб стати автором цього альманаху.

















Немає коментарів:

Дописати коментар